Mat

Webbhotell: one.com

Copyright © All Rights Reserved

 Veckomatsedel 2

Måndag            Köttfärs- och Squashgratäng

Tisdag                Ratatouille med bönor & ägg

Onsdag             Torsk, blomkålsmos & bacon

Torsdag            Rödbetssoppa

Fredag               Salladsskål m Cashew & Färsfräs

Lördag              Stekt ryggbiff m vitkål

söndag             Kycklingsallad med sparris

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

p

Köttfärs- och Squashgratäng

Kcal: 515

Port: 4

300 gr Zucchini grön

400 gr Färs bland

2 msk Tomater purי

1 msk Soja

1 klyft Lök vit

2 dl Grädde visp

2 st ִÄgg

4 dl Ost riven

1 msk Paprika pulver

1 tsk Chilipulver

1 tsk Salt

1 krm Peppar svart

1 msk Oregano

1 msk Olja Oliv

Hacka lök och Zucchini. Stek det tillsammans med köttfärsen i en stekpanna med olivolja. Pressa i vitlök och krydda! Ta fram en ugnsform och lägg ner kött- och squashblandningen. Vispa ihop grädde, ägg och hälften av den rivna osten till en stanning och häll över färsen. Strö över resterande ost och grädda i ugnen ca 25 min på 200 graders värme, eller tills den fått fin färg. Servera med lite sallad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p

Ratatouille med bönor & ägg

Kcal:520

Port:4

1 st Aubergine

1 st Zucchini grön

1 st paprika röd

1 st Paprika grön

1 st Lök gul

1 krm Peppar Kajenn

4 klyft Lök vit

2 msk Olja Oliv

1 tsk Anis

1 st Lagerblad

1 tsk Salt

2 krm Peppar svart

1,5 dl Vin vitt

400 gr Tomater krossade

1 fpk Bönor kidney

1 msk Vinäger balsam

2 tsk Timjan

Tillbehör

4 port Bulgur

4 st ägg

Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

Ratatouille: Skölj och skär zucchini, paprika och aubergine i fyrkantiga bitar. Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Hetta upp en stekpanna eller gryta med olja och fräs alla grönsaker tillsammans med anis tills de har fått lite färg och mjuknat en aning. Häll på vin, krossade tomater och balsamvinäger. Tillsätt lagerblad, timjan, salt och peppar. Låt sjuda på svag värme 15 minuter. Sila av bönorna. Spola dem under kallt vatten och tillsätt till grytan.

Tillbehör: Häll över ratatouillen i en stor skål. Skölj ur pannan och stek äggen i lite olja. Servera ratatouillen med stekt ägg och bulgur.

 

 

 

 

p

Torsk, blomkålsmos & bacon

Kcal:486

Port:4

4 st Torsk Ryggfilé

1 tsk Salt

1 krm peppar krydd

2 msk Smör

1 pkt Bacon

1,5 st Kål blom

1 klyft Lök vit

1 dl Grädde visp

1 krm Peppar vit

Dela blomkålen i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll bort vattnet och tillsätt vitlök och grädden och lite salt och peppar. Mixa till ett slätt mos. Skär bacon i bitar. Stek knaprigt i en teflonstekpanna. Ta åt sidan. Stek torsken i smör, salta och peppra. Lägg upp torsk på tallrikar med blomkålsmos. Strö över bacon. Servera med en sallad.

 

 

 

 

 

p

Rödbetssoppa

Kcal:114

Port:4

5 st Rödbetor

5 st Morötter

1 tsk Olja raps

1 st Lök röd

2 st Lök vit

1 st Tomater

2 msk Ingefära färsk

1 st buljong grönsaks

1 tsk Salt

1 krm Peppar vit

12 dl Vatten

Skala rödbetor och morötter. Skär i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaten i bitar och riv ingefära. Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt resten plus en buljongtärning. Krydda och häll på vatten. Koka ca 30 minuter och mixa soppan slät med

  

 

 

 

 

 

 

 

 

p

Salladsskål m Cashew & Färsfräs

Kcal:468

Port:4

500 gr Färs Nöt

1 dl Nötter Cashew

1 msk Olja raps

1 st Lök gul

1 st Morötter

0,5 st Zucchini grön

100 gr Nudlar ris

1 st Sallad Isbergs

Marinad

1 krm Peppar Kajenn

2 klyft Lök vit

2 msk Ingefära färsk

3 msk Soja

1 msk Honung

1 msk Olja raps

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Spola dem med kallt vatten. Skala moroten. Skär långa remsor av morot och zucchini. Blanda med nudlarna. Blanda marinaden och häll hälften av den över grönsakerna och nudlarna. Grovhacka nötterna. Hacka löken. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek köttfärsen tillsammans med nötter, lök och resten av marinaden. Lossa 8 st salladsblad försiktigt från isbergshuvudet. Fyll varje salladsblad med nudelsallad och toppa med köttfräset. Tycker du att det är knepigt att ta loss skålar kan du göra rätten som en sallad.

 

 

p

Stekt ryggbiff m vitkål

Kcal: 535

Port: 2

300 gr Ryggbiff

300 gr Kål vit

6 msk Smör

1 tsk Salt

2 krm Peppar vit

1 st paprika röd

Strimla vitkålen fint med hjälp av en osthyvel. Strimla paprika. Hetta upp en stekpanna med smöret och stek vitkålen med paprika tills den mjuknat. Krydda med salt och peppar. Krydda och stek ryggbiffen hastigt i lite smör och servera tillsammans med den smörslungade vitkålen.

 

 

 

 

 

 

 

 

p

Kycklingsallad med sparris

Kcal:352

Port: 4

3 st Kyckling filéer

1 msk Olja Oliv

1 tsk Salt

1 krm Peppar svart

Sallad

2 st Sallad roman-

1 fpk Tomater Cocktail

200 gr Sparris dfr

Dressing

2 klyft Lök vit

0,5 st Citron rivet skal

3 st Sardeller

2 st Avokado

0,75 gr Ost parmesan

2 msk Olja Oliv

1 krm Peppar vit

Se till att hitta avokado som är mogen och går att mosa med en gaffel. Avokado innehåller hälsosamt fett. Skär kycklingen i bitar och stek i oljan. Krydda och låt svalna medan du gör salladen. Skär romansalladen i stora bitar. Lägg på ett fat. Skär tomaterna i bitar. Koka sparrisen hastigt ett par minuter och spola i kallt vatten. Låt rinna av och skär i bitar. Lägg vitlök, citronskal, citronsaft och sardeller i en kopp och mosa med en gaffel. Tillsätt avokadon skuren i bitar, parmesan och olja och mosa ihop allt eller mixa med stavmixer. Smaka av med peppar. Lägg grönsakerna och kycklingbitarna på salladen och klicka över dressingen.